Informatie voor organisaties

Welkom op deze website van het Twents Carmel College met betrekking tot maatschappelijke stages.

Steeds meer organisaties, verenigingen en instellingen raken bekend met de maatschappelijke stage. Duizenden jongeren hebben de afgelopen jaren vrijwilligerswerk gedaan. Met veel plezier en enthousiasme hebben ze de meest uiteenlopende klussen uitgevoerd. Naast stages bij sportverenigingen vinden elk jaar meer jongeren hun weg naar instellingen en organisaties waar ze in eerste instantie niet mee in aanraking zouden zijn gekomen. Misschien heeft ook uw organisatie geschikte stageplaatsen voor jongeren? Deze site is de plaats waar stagebieders en leerlingen elkaar kunnen treffen!

Het begeleiden van een leerling die voor het eerst vrijwilligerswerk doet, vraagt soms een andere insteek dan de begeleiding van een reguliere vrijwilliger. De vrijwilligerscentrales kunnen u hier meer over vertellen.

Het verwelkomen van één of meerdere maatschappelijke stagiaires kan veel voordelen met zich meebrengen. Zo kunnen jongeren een verfrissende en vernieuwde blik bieden, kunnen zij u helpen bij het uitvoeren van klussen waar u ondersteuning bij kunt gebruiken, kunt u uw vrijwilligersbestand mogelijk uitbreiden en kunt u meer naamsbekendheid verkrijgen!

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden om maatschappelijke stagevacatures aan te bieden? Zoekt u dan contact met de vrijwilligerscentrales van Oldenzaal, Losser of Dinkelland. Dat kan onder andere via het contactformulier op deze website.

Wilt u zich aanmelden als stagebieder, KLIK dan HIER. (Let op: deze link is niet bedoeld voor leerlingen).