Informatie voor ouders

Wat fijn dat u een kijkje neemt op deze website over de maatschappelijke stage.

Uw zoon of dochter zal gedurende dit schooljaar in klas 2 twintig uren maatschappelijke stage lopen. In klas 4 loopt hij/zij vijftien uren stage.  Het doel van de maatschappelijke stage is leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en hen te stimuleren een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

We hebben als Twents Carmel College (TCC) ondertussen al heel wat jaren ervaring met maatschappelijke stages. Elk jaar opnieuw zijn onze leerlingen weer verrast wanneer ze voor het eerst een maatschappelijke stage lopen: ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om iets voor iemand anders te doen! Ook komen leerlingen door de maatschappelijke stage in aanraking met hele nieuwe ervaringen. Enkele veel gehoorde voorbeelden van opmerkingen die leerlingen opschrijven op hun evaluatieformulier zijn: ‘oude mensen zijn eigenlijk heel erg aardig!’, of ‘ik ben erachter gekomen dat ik later graag iets met kinderen zou willen doen!’

Op het moment dat uw zoon of dochter een maatschappelijke stage gaat lopen zult u daarover worden geïnformeerd. De meeste locaties van het TCC zullen hier tijdens een ouderavond aandacht aan besteden.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Ook kunt u contact zoeken met de maatschappelijke stagecoördinator van de betreffende locatie van het TCC door het contactformulier op deze website in te vullen.